Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Pilihan Bahasa

MASA ITU EMAS

IKBN BP CALENDAR

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

VISITOR STATISTIC

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini52
mod_vvisit_counterKeseluruhan197263

We have: 2 guests, 2 bots online
Your IP: 10.19.189.99
 , 
Today: Apr 18, 2014

Logo KBS

There are no translations available.

PROGRAM DERMA DARAH 2014

There are no translations available. PELAJAR IKBN BANDAR PENAWAR MENDERMA DI PROGRAM DERMA DA...

Program 1 MET 2014

There are no translations available. PROGRAM 1 MALAYSIA ENTREPENEUR (MET) ANJURAN KEMENTERIAN...

Pelatih AWS dan HSE ke Pengerang

There are no translations available. PARA PELAJAR KIMPALAN (AWS) DAN (HSE) IKBN BANDAR PENAWA...


Terima kasih kerana berkunjung ke Laman Web Rasmi IKBN Bandar Penawar.


 


Penubuhan Ikbn Bandar Penawar, Johor telah dirasmikan Oleh Yb Dato’ Azalina Binti Dato’ Othman Said pada majlis pecah tanah pada 12 feb. 2008 dengan keluasan 43 ekar. Seterusnya satu keputusan telah diambil oleh pihak kerajaan agar penubuhan institut tersebut dilaksanakan di bawah Kementerian Belia Dan Sukan.

Pada 14 jun 2010, penyerahan Ikbn Bandar Penawar telah dilaksanakan oleh Rasma Corporation yang mana Ikbn Bandar Penawar adalah merupakan ikbn pertama siap dalam Program RMK-9.

Di bawah perjanjian yang ditandatangani Rasma Corporation sebagai kontraktor utama melaksanakan projek ini secara pakej di mana ianya bertanggungjawab terhadap kerja-kerja binaan, mesin dan peralatan latihan serta perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan.

Institut ini terletak di bandar penawar, kota tinggi johor iaitu kira-kira 55km dari bandar Kota Tinggi dan 87km dari Bandaraya Johor Bahru. Institut ini telah beroperasi sepenuhnya mulai bulan julai 2010.

 

Current Activities

PENGIKTIRAFAN SIRIM MS ISO 9001:2008

IKBN Bandar Penawar telah berjaya mendapat pengiktirafan Sirim MS ISO 9001:2008
Lawatan Delegasi Kolej Vokasional Tanjung Puteri Ke IKBNBP

IKBN Bandar Penawar menerima lawatan kerja daripada delegasi Kolej Vokasional Tanjung Puteri yang diketuai oleh En. Zainuzzaman bin Mohd Salleh selaku Pengarah. Lawatan ini juga disertai bersama pihak JPDC yang diwakili oleh En. Hilmi dan En. Nazri serta pihak Sirim yang diwakili oleh En. Ahmad Faizal dan En. Mohd Razif. En. Hilmi dan En. Ahmad Faizal menyampaikan taklimat untuk menerangkan berkenaan Program Minyak dan Gas yang sedang berjalan di IKBN Bandar Penawar termasuk kursus-kursus yang ditawarkan. Selesai taklimat dan sesi soal jawab, delegasi ini dibawa ke bengkel kimpalan dan Bilik Pembelajaran Interaktif bagi kursus Health, Safety & Environment (HSE). Pihak IKBN Bandar Penawar menantikan berita baik daripada lawatan kerja ini dimana dapat meluaskan serta menambahkan lagi kemasukan peserta dalam kursus-kursus Minyak dan Gas yang ditawarkan.
Pendaftaran Kursus HSE Sesi ke-9

Seramai 18 orang peserta telah mendaftar bagi Kursus Health, Safety & Environment sesi ke-9 semalam di IKBN Bandar Penawar. Usaha bagi mempromosi dan memperkenalkan kursus-kursus baharu kepada masyarakat setempat amnya dan golongan belia khasnya dalam bidang minyak dan gas ini sedang giat dijalankan. Kursus yang ditawarkan melalui program kerjasama Kementerian Belia dan Sukan bersama Petronas ini adalah kursus jangka pendek selama 10 hari waktu bekerja sahaja. Yuran yang dikenakan juga berpatutan bagi peserta yang ingin membayar secara tunai dan pinjaman PTPK juga ditawarkan bagi program ini. Oleh itu, para belia diseru agar dapat menfaatkan peluang yang telah tersedia ini bagi mencapai masa depan yang lebih cerah dalam industri minyak dan gas berbanding membuat kerja-kerja yang tidak berfaedah. Walaubagaimana pun, diingatkan bahawa IKBN Bandar Penawar merupakan sebuah institusi latihan yang menjalankan aktiviti pembelajaran dan pengajaran sahaja. Sekiranya terdapat khabar angin yang mengatakan IKBN Bandar Penawar menjanjikan peluang pekerjaan adalah tidak benar sama sekali.
Pendaftaran Kursus Basic Inspection In Welding Sesi Julai 2013

Seramai 45 orang telah mendaftar sebagai peserta bagi Kursus Basic Inspection In Welding di IKBN Bandar Penawar hari ini. Seramai 12 orang terdiri daripada belia India yang mana di taja sepenuhnya oleh Persatuan Belia MIC dan 33 orang peserta adalah daripada masyarakat setempat yang telah lulus semasa sesi temuduga. Para peserta menginap di asrama IKBN Bandar Penawar dan makan serta minum disediakan. Para belia dinasihatkan supaya merebut peluang yang disediakan kerana peluang perkerjaan yang luas terutamanya dalam bidang Minyak dan Gas.

www.ikbnbp.gov.my

COUNTDOWN 5S IKBNBP

PENSIJILAN SEMULA 5S IKBNBP 13.5.2014 12:00 25 Hari

AGENCY LINK

IPPM Portal ISN
BELIA MSN IYC
RAKAN MUDA KSN
MPBN
KBS
MAMPU
BPA
Ekl
BPH
HRMIS
JKJR
IIM
MSC
PEMUDAH